Stimați colegi,

În data de 16.05.2022 a avut loc ședința Consiliului Teritorial al CMS Timiș, la care s-au discutat:

1. Probleme profesionale și organizatorice

2. Diverse

Ședința s-a desfășurat în condiții statutare, s-a arătat activitatea desfășurată de BEX CMS Timiș, format din: Dr. Barbu Delia – președinte, Prof.Univ.Dr. Podariu Angela – vicepreședinte, Dr. Cuțui Mihaela – vicepreședinte, Dr. Șutean Dan – trezorier, în ultima perioadă:

– Participarea CMS Timiș la dezbaterea publică privind strategia în sănătate 2022-2030 (unde s-a dezbătut o problemă importantă și anume regionalizarea medicinei dentare în cele 8 regiuni ale țării).

În această ședință de lucru cu reprezentanții Ministerului Sănătății, membrii Biroului executiv CMS Timiș au expus toate problemele principale ale activității profesionale și administrative, precum și boicotările din partea CMSR, cu ajutorul unui grup restrâns de cadre universitare, care fac parte din CMS Timiș și care creează o stare de tensiune și dezorientează membrii CMS Timiș.

– A început ancheta referitoare la încălcarea normelor de sănătate din timpul stării de carantină zonală, prin organizarea alegerilor generale anticipate ilegale sub patronajul conducerii UMF Timișoara.

– S-a luat legătura cu domnul viceprimar, Tabără Cosmin, în vederea reorganizării sistemului medical școlar stomatologic.

– S-au făcut demersurile necesare deblocării conturilor din bănci, conturi blocate în mod abuziv de către conducerea națională, prin doamna Dr. Ionescu Ecaterina.

– De la începutul anului s-au avizat un număr de 21 de cabinete noi, s-au eliberat adeverințe de înscriere în CMS Timiș deoarece tipizatele certificatelor de membru sunt reținute abuziv de domenul Dr. Sinescu Cosmin, care le eliberează ilegal, fără ștampila colegiului și fără a avea drept de semnătură.

– S-a discutat situația eliberării Certificatelor de Onorabilitate ale medicilor care au plecat din țară, certificate eliberate de către Dr. Sinescu Cosmin, fără însemnele legale ale CMS Timiș, certificate care au revenit la CMS Timiș, ca documente neluate în seamă de către colegiile din străinătate.

– S-a discutat luarea măsurilor legale privind menținerea legalității și a normalității în cadrul CMS Timiș, în pofida încercării de dezbinare și dezorientare, menținute de Dr.Sinescu Cosmin și colegii dânsului, prin presiuni asupra medicilor rezidenți, care sunt în programele de specialitate în cadrul UMF Timișoara.

Cu stimă,
Biroul Executiv CMS Timiș

Președinte CMS Timiș- Dr. Barbu Delia
Vicepreședinte- Dr. Cuțui Mihaela
Vicepreședinte- Prof.Univ.Dr. Podariu Angela
Trezorier- Dr. Șutean Dan

DESCARCA – ADRESA CMSTM NR.8366 DIN 17.05.2022