Către
Colegiile teritoriale ale Colegiului Medicilor Stomatologi România

În atenția membrilor Adunării Generale Naționale CMSR

Colegiul Medicilor Stomatologi Timiș, cu sediul în Timișoara, str.Iancu Văcărescu nr.23, cab.6,prin conducerea aleasă democratic în nov. 2019, prin prezenta, vă aduce la cunoștință următoarele:

– am constatat că menționatul „noul proiect al Codului deontologic ” nu are avizul Ministerului Sănătății, nu a figurat în dezbatere publică pe site-ul CMSR iar membri care au luat cunoștință de acest proiect, îl contestă. De aceea,conform regulilor bunei guvernări, a transparenței și integrității ce trebuie sa existe în CMSR, recomandăm tuturor membrilor Consiliului Național și a Adunării generale naționale, sa solicite ca acest proiect sa fie supus în dezbatere publică ,o dezbatere adevărată și să se ceară avizul Ministerului Sănătății.

– un alt aspect grav este faptul că au fost identificate acțiuni în privința elaborării de acte normative restrictive ce vor avea impact în profesie. Mai exact, medicii care au radiologie sunt obligați acum de Casa de asigurări sa fie acreditați de ANMCS pentru a putea intra în contractare pentru servicii de radiologie. Aceste ” inițiative ” vor duce la creșterea prețurilor atât pentru pacienți cât și pentru medic iar ANMCS va incasa bani care nu i se cuvin.

Este de datoria fiecăruia dintre noi să luăm atitudine și să semnalăm aspecte care pun în pericol independența profesiei, radiologia fiind o materie prevăzută în curricula studiilor universitare de medicină dentară iar necesitatea radiologiei retroalveolare la unitul dentar este implementată în toată Europa ,mai puțin la noi,unde constatăm că se doresc taxe de la medici dar nimeni nu ne-a ajutat cu nimic.

Cu deosebită considerație,
Dr.Mihaela Cuțui
Purtător de cuvânt CMS Timiș