Scrisoare deschisă către toți membri CMS Timiș

În atenția Domnului Doctor Sinescu Cosmin

Colegiul Medicilor Stomatologi Timiș, str.Iancu Văcărescu nr.23, cab.6, cu personalitate juridică proprie, CF 17094018, prin conducerea legală și necontestată (decizia nr. 33), a analizat mesajul electronic trimis sub semnătura “grupul BEX din UMF Timișoara” de pe mailul CMSR către membri Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș și vă invederează următoarele:

– În baza Legii 95/2006, art. 521 (1, 2), art. 522 și art. 523, vă aduce la cunoștință că CMS Timiș este constituit în baza unei sentințe judecătorești, are cod fiscal propriu (care nu poate fi dublat) și autonomie juridică teritorială.

– Dacă domnul doctor Sinescu Cosmin, care se autointitulează președintele acestui așa-zis „grup BEX din UMF Timișoara” și consideră că îndeplinește temeiul legal, îl rugăm să prezinte documentele pe care le deține la actuala conducere a CMS Timiș și să-și intre în atribuții, dacă este dovedit juridic, altfel îi atragem atenția că toate acțiunile dânsului constituie o gravă încălcare a legii și va suporta consecințele aferente.

În temeiul Legii 95/2006 nu se poate înființa un alt colegiu peste cel existent, care să aibe alte conturi în bancă și ștampile duplicate. Acest lucru constituie fals și uz de fals (am luat act de afirmația dr. Bratu Cristina, făcută în ședința Consiliului Național, unde s-a prezentat în calitate de vicepreședinte). Aceasta constituie chiar o surpriză pentru că dr.Cristina Bratu a afirmat anul trecut (2020) în calitate de membră în ședința de Consiliu Teritorial al CMS Timiș “că nu cunoaște legislația în vigoare și nici nu înțelege problemele care se discută.”

Alegerile pe care le-a organizat ilegal așa-zisa Comisie Electorală Locală au fost făcute cu membri care nu dreptul de liberă practică sau cotizația plătită la zi (dr. Urtilă Florin nu are drept de liberă practică de 3 ani, iar dr. Urechescu Horațiu este membru în Comisia de Disciplină și nu putea avea altă funcție.

În această situație se află și următorii membri:

– Dr. Bălan Bogdan – fără aviz de liberă practică pe 2021

– Dr. Țogoe Marius – fără aviz de liberă practică pe 2021

– Dr. Cojocariu Andreea Codruța – nu are certificat de membru CMS Timiș

II. Din componența “așa-zisului Consiliu Teritorial” nu au aviz de liberă practică pe 1 an, următorii:

1. Dr. Fechete Sebastian – restanță cotizație 11 luni + lipsă aviz de liberă practică (a plătit cotizația la CMS timiș legal în data de 24.02.2021, iar alegerile ilegale au avut loc în data de 22.02.2021)

2. Dr. Gabor Alin – lipsă aviz de liberă practică

3. Dr. Gaspar Andreea – restanță cotizație 2 luni + lipsă aviz de liberă practică

4. Dr. Gavrilovici Andrei – lipsă aviz de liberă practică

5. Dr. Hoinoiu Bogdan – lipsă aviz de liberă practică

6. Dr. Leretter Marius (membru BEX „nou”) – lipsă aviz de liberă practică

7. Dr. Stoica Eniko – lipsă aviz de liberă practică

8. Dr. Sinescu Cosmin (membru BEX „nou”) – lipsă aviz de liberă practică

Vă atragem atenția că fără Certificat de Membru nu faceți parte din Colegiu și nici nu puteți profesa în calitate de medic stomatolog, conform Legii 95/2006.

Cei vizați mai sus au încălcat grav legislația și și-au atribuit calități care sunt obligatorii și pe care nu le au.

În temeiul legii în vigoare, Comisia Electorală Locală trebuie nominalizată de Biroul Executiv Teritorial și apoi este votată de Consiliul Teritorial și ar fi intrat în funcție după ce aceste entități și-ar fi încetat activitatea sau ar fi fost revocate de către cei care i-au ales. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar decizia nr. 33 este în vigoare și consfințește legalitatea actualei conduceri legale și necontestate a CMS Timiș. Cu atât mai mult, ne amuză afirmația sub semnătura doamnei președinte Prof. Univ. Dr. Ionescu Ecaterina, care spune că suntem legali până în data de 11.03.2021. Oare?

Am luat notă și de demisiile “publice” făcute pe grupul de Facebook al acestui ilegal Consiliu Teritorial al ilegalului „grup BEX din UMF Timișoara”.

Pentru problemele create în cadrul CMS Timiș suntem în instanță.

În concluzie, vă atragem atenția că orice alte declarații, mesaje, acțiuni, desfășurate de către dumneavoastră în scopul manipulării medicilor stomatologi din Timiș și care au ca și scop tulburarea desfășurării în cadru legal a activității acestora vor fi urmate de consecințele legale ale actelor dumneavoastră.

NB! Număr total medici stomatologi – 1798, din care 109 cadre universitare

Număr medici stomatologi Timișoara – 1408

Număr medici stomatologi în județ – 390

Cabinete stomatologice Timișoara – 792

Cabinete stomatologice în județ – 292

Cu deosebită considerație,
Dr. Cuțui Mihaela
Purtător de cuvânt CMS Timiș