Către,

          Dl.dr.Brezoescu-secretar general al Colegiului Medicilor Stomatologi din România               

          Colegiile medicilor stomatologi din România

Prin prezenta, vă comunicăm că în data de 14.10.2020 am primit sub semnătura dumneavoastră adresa cu nr.3295, adresată departamentului secretariat, dar fără adresant specificat.

În cele din urmă am citit adresa semnată de dl.Brezoescu şi am constatat că se cere în mod imperativ şi anonim persoanelor angajate ale secretariatului Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş să execute anumite atribuţii, care depăşesc obligaţiile din fişa postului. Adresa dumneavoastră instigă la nesupunere faţă de organele alese în mod democratic ale Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş, fapt care se doreşte de către dumneavoastră în a crea dezordine şi blocare în activitatea Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş. Se bazează oare pe sloganul doamnei preşedinte adresat întregului Colegiu Timiş „Nu suntem o enclavă de sine stătătoare, dacă vreţi, separaţi-vă de colegiul din această ţară.”? Acum o contraziceti pe d-na Ionescu?

Prin această adresă, ca şi prin toate celelalte adrese, dumneavoastră, d-le dr. Brezoescu aveţi acţiuni sistematice de boicotare şi discreditare a Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş. Aţi demonstrat prin adresele trimise de-a lungul timpului că vreţi banii Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş. Nu îi veţi avea!!!!! Iar dumneavoastră nu puteaţi trimite aceste adrese fără acordul Biroului Executiv Naţional, nu?

Citind cele afirmate de dumneavoastră în scris, vă  atragem atenția, din nou, că ați încălcat legea şi se pare că aţi „uitat” intenţionat de discuția avută cu o parte din membrii Biroului Executiv Teritorial Timiș în data de 06.03.2020.

Vă reamintim câteva elemente:

  1. Doamnele secretare, care au nume şi prenume şi care au si o fișă a postului, nu vă sunt subordonate nici dumneavoastră, nici Biroului Executiv Național și nici Consiliului Național. Au atribuții precise doar în cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș.

Referitor la secretarele angajate ale Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş, ele nu sunt medici stomatologi şi nu pot înlocui drepturile şi obligaţiile acestora; totodată, datele personale secretizate ale membrilor Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş nu pot fi trimise prin poştă şi nici către persoane care nu sunt desemnate pentru aceasta. Fişa postului fiecărei angajate este clară şi nu prevede îndatoririle şi obligaţiile care se impun în mod ilegal prin această adresă.Vă rugăm să mai citiţi legea!

Nu ştim la ce conducere interimară se referă domnul secretar, există o decizie unică care reprezintă interimatul până la rezolvarea situaţiei pentru Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş, lucru care s-a transmis Biroului executiv al Colegiului Medicilor Stomatologi din România şi tuturor judeţelor. Nu există nici o decizie prin care Biroul Executiv şi Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor Stomatologi din România este mandatat ca şi conducere interimară, nu aveţi votul Adunării Generale Teritoriale Timiş, dar există însă directive date de către dumneavoastră şi restul Biroului Executiv Naţional, prin care, în mod abuziv se încalcă Legea 95/2006, în sensul că Biroul Executiv şi Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor Stomatologi din România sunt mandatate cu drepturi, altele decât cele prevăzute legal. În plus, aţi minţit membrii Consiliului Naţional şi încercaţi să-i implicaţi în ilegalităţile Biroului Executiv Naţional al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, din care faceţi parte.

Faptul că amenințați secretarele angajate ale Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş cu „ încălcări ale atribuţiilor de serviciu” este o instigare la fals şi uz de fals.

  1. Există un proces pe rol la Curtea de Apel prin care se contestă încălcările Legii 95/2006, prin ultima modificare ilegală a Regulamentului de organizare și funcționare a Colegiului Medicilor Stomatologi din România.
  2. Colegiul Medicilor Stomatologi Timiș are organe alese democratic prin vot.

Suntem consternați de ilogica textului trimis de dumneavoastră și uluiți cât de perseverent sunteți în a ne demonstra că încălcati legea.

 Cu deosebită considerație,

 În numele medicilor stomatologi din Timiș, prin vot

 Dr.Cuțui Mihaela 

 Purtător de cuvânt al CMS Timiș

 Avertizor de integritate public

 Vicepreședinte CMS Timiș