Către,

Membri CMS Timiș

Spre știință membrilor Consiliului Național al CMSR

Prin prezenta, conducerea teritorială a CMS Timiș, aleasă în mod democratic pentru mandatul 2019- 2023, în luna noiembrie 2019, mandat validat și necontestat, a avut parte de un scenariu regizat de doamna președinte dr. Ionescu Ecaterina, care, în mod ilegal, fără ca să fie anulate alegerile de investiție a actualei conduceri teritoriale Timiș, a organizat un ciclu de așa-zise “noi” alegeri, dar cu ajutorul conducerii UMF Timișoara, cu cadre didactice universitare din Facultatea de Medicină Dentară și medici rezidenți.

Nu au fost anulate alegerile din noiembrie 2019, în schimb se recunoaște activitatea de conducere a Timișului prin o notă trimisă către toți membri Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș, cităm din adresa semnată de dr. Ionescu Ecaterina:

„Ca atare, sunt și rămân valabile certificatele de membru vizate până la data de 11.03.2021, nefiind afectat în nici un fel dreptul de liberă practică al medicilor stomatologi înscriși în CMS Timiș”.

La fel, în fiecare lună a fost acceptată cota parte a CMS Timiș, sub semnătura doamnei președinte dr. Barbu Delia, ordonator de credite, conform mandatului cu care a fost investită.

Aceste așa-zise alegeri s-au desfășurat în timpul carantinării zonale a orașului Timișoara, grupul puciștilor neținând cont de zădărnicirea combaterii răspândirii infecției cu SARS COV-2, inducând în eroare organele de control Timișene, cum că alegerile ar fi activități profesionale, când de fapt erau și sunt activități organizatorice prin chemarea la vot a întregii Adunări generale Teritoriale Timiș.

Din AG Timiș fac parte aproximativ 1800 de membri din care:

– Cadre didactice UMF TM – 110.
– S-au “înscris” pentru candidaturi la Consiliu 76 membri (din care 30 sunt cadre universitare și 47 doctoranzi + rezidenți).
– Nu s-au înscris la acest simulacru de alegeri nici un membru al rețelei.
– La vot s-au prezentat 67 de participanți, mai puțini decât cei înscriși pe liste.
– Dintre cei care s-au ales între ei în Consiliu, sunt 12 membri care fac parte și din Consiliul nostru (ales în 2019) din care nici unul nu și-a dat demisia, în schimb, din Consiliul “nou ales” și-au dat demisia 4 membri, dintre care unul chiar din așa-zisul Birou executiv.
– Dintre cei prezenți la alegeri, ei între ei, un număr de 17 membri nu au dreptul de liberă practică vizat la zi, deci au participat ilegal la alegeri, grup din care fac parte chiar 2 membri ai așa-zisului nou BEX.
– Avizul de liberă practică se dă în baza verificării unor documente ce se găsesc în dosarul personal al fiecărui membru înscris în CMS Timiș.

Adunarea generală Națională care a crezut că poate “dizolva” Consiliul Teritorial Timiș (și mai târziu chiar consiliile altor colegii teritoriale, pe rând), nu are aceste atribuții prevăzute în Legea 95/2006, deci acest act este un abuz și se află pe rolul instanței de judecată.

Noi, conducerea CMS Timiș, ne facem datoria în continuare și așteptăm soluția instanțelor de judecată.

Remarcăm unde duce cumulul de funcții al unor persoane, la abuz de putere, fals și uz de fals.

Doamna președinte dr. Ionescu Ecaterina, uzând de funcția dânsei pe linie universitară și membru ARACIS, a condiționat acreditarea Facultății de Medicină Dentară Timișoara de organizarea de noi alegeri (dar fără a fi anulate cele vechi), prin obligarea domnului rector al UMF Timișoara de a organiza aceasta.

Datorită vigilenței celor 1800 de membri, la ora actuală acest simulacru este detestat și neaprobat de membri CMS Timiș.
Credeți că 67 de cadre universitare pot decide soarta unui județ ca Timiș, format din 1800 de membri CMS Timiș?

AG Teritorial Timiș, Consiliul Teritorial Timiș și Bex teritorial Timiș, ales pentru mandatul 2019 – 2023 (în noiembrie 2019) își va desfășura în continuare activitatea conform autonomiei juridice a unui colegiu teritorial. În ședința Consiliului Teritorial Timiș în care a avut loc darea de seamă și descărcarea financiară pe anul 2020, s-a votat ca activitate pozitivă, în unanimitate, și totodată, s-a cerut trimiterea în instanță a celor care se străduiesc să ne boicoteze și să abuzeze CMS Timiș.

Ținând cont de toate acestea rugăm membrii CMS Timiș să nu se lase implicați în acțiuni care în calcă Legea 95 și autonomia juridică a Colegiului Teritorial Timiș.

Cu deosebită considerație,
Dr. Cuțui Mihaela
Purtător de cuvânt al CMS Timiș