Stimați colegi,
Astăzi s-a trimis tuturor membrilor Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș un comunicat din partea doamnei președinte dr. Ionescu Ecaterina, prin care anunță, în mod abuziv și în afara legii, alegeri în cadrul CMS Timiș.

În 04.11.2O19 – 09.12.2019 s-au desfășurat alegeri pentru organele de conducere ale abuziv și în afara legii, alegeri în cadrul CMS Timiș.

CMSR, local și național.

La aceste alegeri, în Timiș:

– Lista candidaturilor depuse de noi a fost validată de către Comisia Electorală Centrală. Această Comisie Electorală Centrală, în perioada alegerilor, și-a schimbat conducerea pentru președintele comisiei de 2 ori și pentru secretarul comisiei de 3 ori. – Dupi aprobarea candidaturilor noastre s-au primit de la Comisia de Disciplină pedepse pentru cei care candidau. Aceste pedepse nu au fost și nu sunt definitive se află în instanță, iar o parte din ele au fost anulate. În plus, pedepsele au expirat. Conform Legii 95/2006, art. 489 – Este nedemn de a exercita profesia de medic stomatolog:

a) Medicul stomatolog care a fost condamnat definitiv pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni contra umanității sau vieții în împrejurări legate de exercitarea profesiei de medic stomatolog și pentru care nu a intervenit realbilitarea.

b) Medicul stomatolog căruia i s-a aplicat pedeapsa interdicției de a exercita profesia, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească sau disciplinară.

Nici unul dintre cei care au candidat și au ocupat funcțiile nu se încadrează, în acest articol. Acțiunea aceasta se află în instanță. Alegerile au fost validate de Comisia Electorală Locală conform legii. Hotarârea luată în BEX și Consiliu Național al CMSR privind noi alegeri în CMS Timiș, încalcă legea și intră sub incidența penalului.

Comisia Electorală Teritorială Timiș din 2019 a fost propusă de BEX CMS Timiș și votată de Consiliul Județean al CMS Timiș conform legii. „Așa-zisa” Comisie Electorală Centrală a doamnei dr. Ionescu este formată numai din cadre universitare care sunt membrii ai Colegiului Medicilor Stomatologi Timis, dar care nu au legătură cu activitatea din rețeaua stomatologică și au fost propuși de către conducerea Universității Victor Babeș, și nu a colegiului.

În mod abuziv și ilegal ne-au adus la cunoștiință că CMS Timiș ar fi condus de BEX și Consiliul Național al CMSR, dar acest lucru s-a concretizat doar pe hârtie, întrucât nimeni dintre aceștia nu a luat faptic în primire (pentru că nu au acest drept), cele 5000 de dosare ale membrilor CMS Timiș. Ca o încercare de denigrare față de CMS Timiș, conducerea CMSR a primit sancțiunea de avertisment.

În concluzie, alegerile la nivelul CMS Timiș au fost legale, necontestate, sunt validate de Adunarea generală a CMS Timiș, iar acțiunea doamnei dr. Ionescu este în scopul de a produce dezbinarea dintre cadrele universitare și cele ale rețelei de practicieni.

În data de 12.02.2021 a avut loc ședința Consiliului Județean al CMS Timis, în care s-au luat hotărârile pe care le-ați primit.

CMS Timiș se află pe primul loc la acordarea asistenței de stomatologie, atât organizatoric, cât și funcțional, și asta cu ajutorul tuturor membrilor săi.

În acest sens, vă rugăm să nu distrugeți solidaritatea timișeană și și nu dați curs diversiunii inițiate de doamna dr. Ionescu.

În data de 22.02.2021, ora 11:00 are loc și o conferință de presă, referitor la această temă.

Doar împreună vom reuși!

Cu deosebită considerație,

Dr.Mihaela Cuțui

Purtător de cuvânt al CMS Timiș, prin vot

Vicepreședinte CMS Timiș

Avertizor de integritate public