Dragi colegi,

În numele Adunării Generale și al Consiliului Județean al Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș, ne adresăm domnilor dr. Urechescu Horațiu, dr. Urtilă Florin și dr. Bălan Bogdan, membri ai Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș și cadre didactice la UMF Victor Babeș Timișoara, care s-au angajat la insistența conducerii UMF Victor Babeș Timișoara și a conducerii facultășii de Medicină Dentară Timișoara, să facă alegeri la CMS Timiș, încălcând legislația în vigoare.

Către,

dr. Urechescu Horațiu, dr. Urtilă Florin și dr. Bălan Bogdan,

intitulați membri ai așa-zisei Comisii Electorale Teritoriale Timiș

Spre știința membrilor Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș

Vă facem cunoscut că demiterea Consiliului Județean al CMS Timiș, ales și validat de Adunarea Generală prin decizia nr. 33 și procesul verbal nr. 47 al Comisiei Electorale Teritoriale Timiș este nulă și nu intră în atribuțiile Biroului Executiv și Consiliului Național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România (conform Legii 95/2006).

Alegerile din noiembrie 2019 au fost organizate în mod democratic, sunt legale și necontestate de nimeni. În acest moment se află pe rolul instanțelor judecătorești mai multe procese care atacă prevederile de mai sus și sunt în curs de pronunțare, unele chiar pronunțate în favoarea Adunării generale a CMS Timiș.

Organizarea alegerilor de către UMF Timișoara, sub pretextul că sunt făcute de CMS Timiș, nu este real, este un fals și uz de fals, ca și ștampila falsă folosită de această așa-zisă Comisie Electorală Teritorială. Este o imixtiune a conducerii UMF Timișoara în conducerea CMS Timiș și, așa precum susține domnul rector Dr. Crețu Octavian, a fost nevoit să sprijine aceste alegeri, la rugămintea doamnei prof. Univ. Dr. Ionescu Ecaterina, care i-a condiționat anumite activități din partea ARACIS către Institutul de Medicină Timișoara, printre care și acreditarea facultății.

Din 2019 activitatea la CMS Timiș este desfășurată până în prezent și în continuare de către Consiliul Județean și Biroul Executiv al CMS Timiș, ales în 2019. Dacă această activitate nu s-ar fi desfășurat de către aceste organe alese, s-ar fi blocat înreaga activitate a CMS Timiș și s-ar fi produs un dezastru pe perioada pandemiei în care ne aflăm. Biroul executiv și Consiliul Național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, deși s-au intitulat ca și organe de conducere ale CMS Timiș, nu au venit să desfășoare activitatea necesară în acest colegiu, știind că preluarea funcțiilor de conducere a CMS Timiș este ilegală.

În consecință, mandatul acordat de Adunarea Generală și Consiliul Județean a CMS Timiș, desfășurat în noiembrie 2019, este valid și produce efecte juridice pe întreaga durată 2019 – 2023, deci Consiliul Județean și Biroul Executiv al CMS Timiș este legiferat prin decizia 33 și validat de Comisia Electorală Teritorială Timiș. Organizarea de alegeri sub conducerea UMF Timișoara nu este legală și nu poate afecta funcțiile alese de Adunarea Generală și Consiliul Județean a CMS Timiș, iar acțiunea este penală, aduce daune morale grave CMS Timiș și zădărnicește activitatea anti COVID-19 în această perioadă.

Alegerile din noiembrie 2019 pentru mandatul 2019 – 2023, nu pot fi anulate decât de forul care le-a ales sau o hotărâre judecătorească definitivă.

Cu deosebită considerație,
Dr.Mihaela Cuțui
Purtător de cuvânt al CMS Timiș