Stimați colegi ,

Fiecare dintre dvs.sunteti parte din Colegiul Medicilor Stomatologi Timiș iar acum acest Colegiu este vârf de lance împotriva modificărilor si incalcarilor legii de către actuala conducere a Colegiului Medicilor Stomatologi România. Asa cum v-am promis de la începutul mandatului dorim  transparența tututor acțiunilor,apărarea profesiei si a intereselor medicilor stomatologi,profesie care la ora actuală este desconsiderată și marginalizată.

Multumim tuturor pentru  sprijinul pe care ni-l oferiți și pentru disponibilitatea de a ne a fi alături daca va fi nevoie,in fata abuzurilor conducerii naționale a CMSR. 

Va rugăm să citiți demersurile noastre facute in apararea autonomiei juridice,financiare si funcționale a Colegiului Timiș. 

Va promitem ca nu vom pleca capul!  Suntem toți pentru unul si unul pentru toți!


O NOUA INCERCARE DE “PRELUARE” A STOMATOLOGIEI DIN JUDETUL TIMIS!

MOTTO: “Oamenii nu vor să audă adevărul pentru că adevărul este cea mai brutală formă de cunoaştere umană. Adevărul, odată cunoscut, nu lasă loc la nici o dezbatere, interpretare sau viitoare negociere.Minciuna lasă loc compromisului şi iluziei că adevărul este o alegere subiectivă. “

Stimati colegi din judetul Timis si din tara,

Vineri  22.05.2020 a avut loc inca o sedinta a Consiliului National al CMSR, o sedinta la care judetul Timis din nou nu a avut reprezentant. Aceasta absenta a fost si este impusa de Biroul Executiv National al CMSR. Am inteles ca a fost constituit un nou triumvirat care sa “preia frâiele” Timisului. Alti trei “COLEGI” sunt trimisi sa faca “ordine”!?  In baza legii personale? 
 
S-a schimbat ceva din 6 martie de la precedenta descalecare? Exista o sentinta definitiva de care noi nu stim?Colegiul Medicilor Stomatologi Romania este mai presus de lege?

Reamintim ca potrivit art. 535 (e)din L95/2006 , Consiliul National “  controlează și coordonează activitatea consiliului județean, respectiv al municipiului București, și controlează gestiunea acestora;” dar in nici un caz NU POATE CONDUCE si NU SE SUBSTITUIE organelor locale alese iar art.521 spune clar despre autonomia juridica,financiara si functionala a judetului. In plus,doar Adunarea Generala a CMS Timis poate revoca prin vot pe cei alesi in functii, la nivel local.

De asemenea conform art.525(1) doar Consiliul Judetean al CMS Timis poate alege membrii Biroului Ex. Local (ceea ce s-a si intamplat in fapt, iar in mai multe randuri Consiliul a dat vot de incredere actualului Birou).

 

Stimati colegi din Consiliul National!

Inainte de orice dorim sa va informam de faptul ca Timisul este si ramane unit .Avem convingerea ca legea si dreptatea este de partea noastra. Vom lupta cu toate armele legale si nu  vom inclina capul in fata nimanui care incearcă să ne umilească sau sa ne ştirbească demnitatea umană si profesională. Şi nu este doar lupta noastra ci a tuturor colegilor nostrii, care sunt onesti si apreciază corectitudinea, dreptatea si adevărul.   

Credeti ca acest tratament este doar pentru noi? NU! Este pentru oricine indrazneste sa deschida gura,sa aiba opinii diferite de conducere si sa reclame abuzuri. Adevărul iese incet,incet la iveală. Vor plăti toti cei vinovati. Si nu se vor putea eschiva spunȃnd: “nu am stiut că se incalca legea”.

Despre Decizia de dizolvare a Consiliului Judetean al CMS Timis, fara motiv si fara temei legal cred ca nici nu are rost sa vorbim. Pur si simplu este o aberatie.

Imaginati-va ca Presedintele Romaniei sau Presedintele Senatului nu agreeaza unul sau doi parlamentari de Timis. Drept pentru care nici un reprezentant al judetului Timis nu mai are acces la sedintele Parlamentului.  Este legal? Cred ca fiecare dintre dumneavoastra stie raspunsul.

Mai mult, la aceste sedinte ale CN, unul din subiectele principale de discutie a fost “judecarea” CMS Timis si invitatia de a pleca din CMSR. In acest caz atunci de ce vrea CMSR  si cota de 25% lunar din banii Timisului(mai ales ca nu a dat socoteala pentru nici o suma) ?

Impiedicarea participarii reprezentantilor judetului Timis, fara a le da dreptul de a se apara nu incalca numai Legea 95/2006 ci chiar Constitutia Romaniei.

ART. 23(11) Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată.

ART. 24(1) Dreptul la apărare este garantat. 

DE CE?

De ce continuă aceasta şaradă a incercării de a impune “conducere străina” in Timis?

In primul rȃnd pentru ca din Timis a inceput dezvaluirea abuzurilor si incalcarii legii de catre cei aflati in vȃrful piramidei CMSR. Acei oameni care considera ca respectarea legilor (atȃt cele specifice profesiei cȃt si cele generale) este un MOFT. Ca aceste legi pot fi incalcate sau ignorate ori de cate ori contravin intereselor personale.Va rugam sa dati o mica cautare pe Google si veti gasi un istoric bogat despre persoanele aflate la conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi Romania.

Prin Decizia CEC (Comisia Electorala Centrala) nr. 101/CLRA35 din 26.11.2019 se recunoaste faptul ca alegerile din judetul Timis au fost legale si corecte. Se valideaza candidatii alesi in Consiliul Judetean al CMS Timis precum si in Adunarea Generala Nationala. Tot prin aceasta decizie nu se recunoaste alegerea a patru membrii ca urmare a primirii unei sanctiuni disciplinare. Este vorba de dr. Delia Barbu, Prof.dr. Ogodescu Alexandru,Prof.dr. Angela Podariu si dr. Mihaela Cutui. Sanctiuni fara interdictii.

Va rog sa retineti :

SANCTIUNEA A FOST SIMPLA, FARA NICI O INTERDICTIE DE A CANDIDA SAU ORICE ALT FEL DE INTERDICTII,IAR INTERDICTIILE LE STABILESTE INSTANTA SI NU O COMISIE DE DISCIPLINA .

Sanctiunile au fost contestate in termen legal in instanta si inca nu exista o sentinta definitiva!

Desi faptele pentru care s-au aplicat sanctiunile ,oricum inventate, s-au petrecut la sfarsitul lunii martie 2019, sanctiunile au fost date in 12.11.2019 respectiv 04.11.2019 pentru dr. Cutui. Candidaturile au fost trimise la Bucuresti pentru validare in jurul datei de 14,15 noiembrie 2019 si nu a existat nici o obiectie. Abia dupa alegeri , prin adresa mentionata mai sus, se contesta alegerea celor patru. Probabil se spera ca nu vor mai fi alesi!!! De aceea s-au dat aceste pedepse!
Desi Biroul Executiv al CMS Timis a fost ales absolut legal de catre Consiliul Judetean Timis,el este contestat de conducerea CMSR. Pentru a risipi orice indoiala : In 16.12.2019 ,Adunarea Generala a CMS Timis voteaza in unanimitate sprijinul pentru Biroul Executiv ales si acorda statutul de conducere interimara pe o durata de 12 luni, pentru a clarifica conflictul creat artificial de conducerea CMSR. Acest interimat a fost acordat cu respectarea tuturor legilor si regulamentelor si nu a fost contestat de nimeni niciodata!

ABUZURI Si INCALCARI ALE LEGII

De aici urmeaza o serie de actiuni ale Biroului Executiv National si sustinut de buna parte din membrii Consiliului National, de abuzuri si incalcari ale legii pe care le-am contestat in instanta. Voi reaminti doar cateva deoarece enumerarea tuturor abuzurilor excede spatiul acestui mesaj.

S-a modificat ROF (Regulamentul de Organizare si Functionare al CMSR) modificand si schimband practic prevederile legii 95/2006 ,doar in scopul intereselor personale.Un Regulament interior are valoare mai mare decat o lege ?

Fara ca vreun reprezentant al judetului Timis sa fie prezent, s-a hotarat atunci (de catre BEXN si CN)ca trei membrii ai Biroului Executiv National ( dr. Mia Oltean,dr. Alexandru Brezoescu si Prof.dr. Radu Cimpian) sa “preia” conducerea CMS Timis.

Acestia s-au prezentat la sediul CMS Timis in data de 06.03.2020 inarmati cu Decizia semnata de Prof. Dr. E. Ionescu si au solicitat, nici mai mult nici mai putin, sa predam toate documentele CMS Timis precum si TOATE DISPONIBILITATILE BANESTI ALE CMS TIMIS SI DREPT UNIC DE SEMNATURA IN BANCA pentru dr. Mia Oltean.

Le-am explicat ca nu au temei legal pentru actiunea lor si s-au retras.

DEŞI S-AU DECLARAT “CONDUCATORI” AI CMS TIMIŞ, in toata perioada extrem de grea din timpul stării de urgentă NU AU FACUT ABSOLUT NIMIC!!! Mai mult ne-au boicotat permanent netrimiţȃnd nici o informaţie către Colegiul Timis.

(Vai,am uitat sa mentionam ca ati pus anumite date pe site si Timisul trebuie sa se uite acolo. In acelasi mod,va permitem si noi sa va uitati la Colegiul Timis,pe harta tarii! – acesta este un pamflet ,de reciprocitate.)

Dar si la nivel national,CMSR nu a facut altceva decat să creze blocaje si confuzie. Au inceput prin a interzice total activitatea cabinetelor noastre, incalcand dispozitiile clare ale Ordonantei militare nr.2 din 21.02.2020, lasand toate urgentele in sarcina Cabinetelor UPU. In multe judete acestea nu exista iar unde exista sunt dotate precar, neputand asigura conditiile unui tratament in siguranta. Au “recomandat” conditii aberante (vezi nebulizatorul si sa nu uitam aparatiile in media a reprezentantilor CMSR si unde nebulizarea era cuvantul principal) cerand avize speciale din partea DSP,aceste  conditii nefiind prevazute in nici o lege sau regulament. Chiar si dupa precizarile clare si fara echivoc facute de dr. Raed Arafat au continuat sa emita decizii pe care apoi le-au abrogat creeand si mai multa confuzie, paralizand practic asistenta stomatologica de urgenta. Multe din aceste decizii au fost aplicate intocmai in multe judete acestea neavand nici un serviciu de urgente stomatologice active.

In acest timp Grupul de lucru pentru prevenirea si limitarea infectiei cu coronavirus, constituit in judetul Timis,format din dr. Delia Barbu, dr. Mihaela Cutui si dr. Dan Sutean a avut o activitate extrem de intensa. Am trimis adrese si am luat legatura personal cu Ministerul Sanatatii,Prefectura Timis,DSP Timis, Consiliul Judetean ,Casa de asigurari Timis, Comitetul judetean pentru situatii de urgenta Timis precum si cu cabinetul de urgente din cadrul Spitalului municipal Timisoara. Am explicat si argumentat ca nu este posibil ca toata asistenta de urgenta a judetului sa fie efectuata de un singur cabinet. Am avut dialog permanent cu aceste autoritati judetene care au inteles si ne-au sprijinit. Am fost probabil singurul judet unde ,conform dispozitiilor legale in vigoare, orice cabinet a putut efectua servicii de urgenta in conditii clare si transparente. DSP Timis s-a comportat extrem de corect. Nu au solicitat avize speciale ci doar au avut facut vizite de control si indrumare la cabinetele care au efectuat servicii de urgentă.

Acum s-a incheiat starea de urgentă. Desi au fost un număr de 40 de cabinete care au fost active in acestă perioadă nu a fost inregistrat nici măcar un incident iar la controalele efectuate de DSP, toate cabinetele au fost dotate corespunzator si au aplicat corect masurile impuse de situatia specială. Asta dovedeste o dată in plus că prin recomandările făcute si măsurile luate, Grupul de lucru Timis si-a facut pe deplin datoria.

DIN NOU! Repet intrebarea de la inceputul acestui material: Ce s-a schimbat din 6 martie 2020?

Eu cred ca nimic. Este inca o incercare de a pune pumnul in gura, inca un abuz facut cu speranta ca odată eliminată “opozitia” Timisului, tăcerea complice se va asterne peste fărădelegile comise.

Avem convingerea ca legea si dreptatea este de partea noastra. Vom lupta cu toate armele legale si nu  vom inclina capul in fata nimanui care incearcă să ne umilească sau sa ne ştirbească demnitatea umană si profesională. Şi nu este doar lupta noastra ci a tuturor colegilor nostrii, care sunt onesti si apreciază corectitudinea, dreptatea si adevărul.

Iar “colegilor” dispusi sa se transforme in unelte pentru impunerea nedreptatii, precum si celor care i-au trimis vreau sa le reamintesc, in sens strict metaforic, versurile lui Eminescu:

“Împăraţi pe care lumea nu putea să-i mai încapă

Au venit şi-n ţara noastră de-au cerut pământ şi apă –

Şi nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt,

Cum veniră, se făcură toţi o apă ş-un pământ.”

 

Timisul nu tradeaza valorile revolutiei de la Timisoara!

 

Cu deosebita consideratie,

In numele Colegiului Medicilor Stomatologi Timis

Dr. Mihaela Cutui

Purtator de cuvant al CMS Timis

Vice presedinte CMS Timis

Avertizor de integritate