Stimați colegi, medici din Colegiul Medicilor Stomatologi Timiș !

Vă prezentăm ultimele evenimente din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi România care au avut ca subiect principal, timp de 5 ore, Colegiul Teritorial Timiș.
În data de 03.12.2020 a avut loc ședința Consiliului Național al CMSR unde Biroul Executiv Național a CMSR a încercat să manipuleze membrii Consiliului Național spunându-le o serie de inadvertențe (acestea se numesc conform DEX simplu – „minciuni”).
Față de aceste minciuni am luat atitudine și în data de 08.12.2020 am trimis către membrii Consiliului Național al CMSR adresa de mai jos.

Văzând asta, chiar dacă știe că încalcă legea, dl.dr.Brezoescu, secretar general al CMSR, a trimis o adresă abuzivă către toți membrii Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș, în speranța divizării unității Colegiului Timiș. La adresa primită azi 09.12.2020 de o mare majoritate dintre dvs., vă trimitem următorul COMUNICAT!

Nu cedăm în fața abuzurilor conducerii naționale a CMSR!

Către membrii Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș

O mare majoritate dintre dvs. ați primit astăzi o adresă abuzivă semnată de secretarul general al Colegiului Medicilor Stomatologi România, dr.Brezoescu Alexandru, cu nr.4024/09.12.2020 și prin care vi se cere să colaborați direct cu ei în vederea următoarelor atribuții:
– înscrierea în Colegiul teritorial
– avizarea certificatului de membru
– statusul profesional curent
– transferurile
– eliberarea de adeverințe
– plata cotizației
– orice alte cereri curente

ESTE ILEGAL CE CERE!

ATENȚIE: Legea 95/2006 atribuie conducerii teritoriale Timiș acestea, toate datele cerute abuziv de către dr.Brezoescu Alexandru sunt date personale protejate de către GDPR. Dosarele dvs se află la sediul CMS Timiș și nu au nici o legătură cu conducerea națională a CMSR care vrea sa blocheze activitatea Colegiului Timiș, lucru imposibil deoarece L95/2006 ne asigură la toți dreptul la muncă și securitatea datelor noastre personale.

Toate datele pe care le cere dr.Brezoescu prin scris nu se pot plimba la dorința unei persoane care are ca unic scop să-și mușamalizeze încălcările Legii 95/2006 pe care Colegiul Medicilor Stomatologi Timiș le-a sesizat și le-a adus la lumină.

Asa cum s-a decis de către dvs. în ședința Adunării Generale Teritoriale conducerea actuală a Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș este validată și suntem în instanță contestând inegalitățile și abuzurile comise de actualul Birou Executiv Național al Colegiului Medicilor Stomatologi România. Se încalcă grosolan L95/2006. Biroul Executiv Național a CMSR a încasat de la Colegiul Medicilor Stomatologi Timiș suma de 200.000 lei care reprezintă cota „votată” de 25% pe care fiecare Colegiu teritorial este obligat să-l trimită la CMSR.

Pentru abuzul comis în scris de către dr.Brezoescu Alexandru i s-a făcut plângere penală.

De aceea,vă aducem la cunoștință că, Colegiul Medicilor Stomatologi din Timiș își desfășoară activitatea normal iar programul cu publicul este zilnic între orele 10:00-15:00 și vă așteptăm în vederea:
– avizării certificatului de membru pentru anul 2021, viza necesară pentru a putea desfășura activitatea medicală, la fel ca și anul trecut
– înscrierea în Colegiul teritorial
– statusul profesional curent
– transferurile
– eliberarea de adeverințe
– plata cotizației
– orice alte cereri curente

Pentru orice întrebări vă stăm la dispoziție pe toate canalele cunoscute.
Așa cum v-am promis, noi nu cedăm în fața abuzurilor conducerii naționale a CMSR.

Timișul nu este un județ oarecare, acum 30 de ani mulți dintre noi eram pe străzi pentru libertate și democrație!

Cu deosebită considerație
Dr.Cuțui Mihaela Cuțui
Purtător de cuvânt al CMS Timiș,prin vot
Vicepreședinte CMS Timiș
Avertizor de integritate public

Adresa trimisă în data de 08.12.2020 către membrii Consiliului Național, după ședința de Consiliu Național, unde s-a încercat manipularea Consiliului Național al CMSR de către actuala conducere a Colegiului Medicilor Stomatologi România.

Către membrii Consiliului Național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România,

Este un mail prin care vă atenționăm în vederea respectării Legii 95/2006 care guvernează CMSR, iar în ultima ședință a Consiliului Național am observat dorința președintei Ionescu Ecaterina de a se scăpa de acuzații și de a arunca vina pe Consiliul Național, privind deciziile ilegale luate împotriva Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș și a modificărilor care încalcă legea 95/2006, privind Regulamentul de Organizare și Funcționare. De aceea vă rugăm fiți atenți ca nu cumva să comiteți ilegalități!

A trecut un an de la alegerile din CMSR. Nu un an de efort comun, pentru a sprijini colegii și pentru a găsi soluții pentru depășirea unei situații fără precedent, generată de pandemia Covid 19. Dimpotrivă, un an în care BEX National a supus CMS TIMIȘ la xenofobie, șicane, hărțuieli, încercarea de blocare a activității și izolare a colegiului Timiș.

Toate acestea s-au întâmplat și cu sprijinul unora dintre dumneavoastră, nu mulți. (observați că am folosit ”sprijin” nu “complicitate”).

Motivul real? Dezvăluirea de către subsemnata a ”cedării stomatologiei” către ANMCS, cazul Adi Ammar, care se dorește îngropat, precum și numeroasele “pete albe” din situația financiară a CMSR în mandatele doamnei președintă Ionescu Ecaterina. Nu uitați că nu a fost prezentat niciodată în fața Consiliului Național, auditul făcut privind activitatea CMSR, și care am înțeles că nu este în regulă. De ce nu a fost trimis în teritoriu? Ce este de ascuns?

Dorim să vă readucem în atenție câteva aspecte care lămuresc foarte clar originea “crizei” Timișoara. Ne limităm la a puncta câteva aspecte, faptele fiind cunoscute.

În anul 2019, exact după aflarea rezultatului alegerilor s-au dat sancțiuni “inventate” unor membrii ai fostului BEX Timiș pentru fapte petrecute cu peste șase luni în urmă. Motivul? “Trimiterea în AGN a dr.Cuțui Mihaela” Vă reamintim că subsemnata am fost votată în unanimitate, conform legii, de Consiliul Teritorial Timiș pentru a înlocui un membru care și-a dat demisia din AGN. Acest lucru este documentat de procesul-verbal al acelei ședințe, prezență, semnături etc. Faptul că Președintei CMSR, unor membrii ai BEX Național sau CN nu le-a plăcut acest lucru este un fapt fără relevanță juridică.

Sancțiunea a fost contestată în instanță și încă nu există o sentință definitivă!!!

D-na Președintă a CMSR, dr. Ionescu Ecaterina, a luat o serie de măsuri, a adoptat și modificat articole de Regulament, trecând peste prevederi clare ale Legii 95/2006, prin care a încercat, punctual, să împiedice acțiunile și demersurile făcute de CMS Timiș pentru a putea să desfășoare o activitate normală, în ciuda boicotului BEX Național. Toate discuțiile, hotărârile și deciziile legate de CMS Timiș, în Consiliul Național, s-au făcut fără ca vreun reprezentant al CMS Timiș (cel mai mare Colegiu după cel din București) să fie prezent, și fără ca vreun reprezentant al Ministerului Sănătății să fie prezent în ședințele Consiliului Național, art. 510, alin. 3 și art. 533, alin. 2. Nu există avizul Ministerului Sănătății privind legalitatea deciziilor luate de către Consiliul Național și de către BEX Național.

A fost încălcat unul din principiile de bază din Constituția României (Art. 24, aliniat(1)- DREPTUL LA APĂRARE).

A sancționa membrii Comisiei Electorale locale Timiș la aproape un an de la alegeri cu articole de Regulament care nu existau la data alegerilor, iar conform Regulamentului Comisiei de Disciplină, Comisia Electorală Locală Timiș nu intră în atribuțiile Comisiei Superioare de Disciplină, ci în atribuția Comisiei de Disciplină teritorială (un exemplu de abuz de funcție).

D-na Președintă Ionescu Ecaterina vrea să vă manipuleze și susține că toate acestea s-au întâmplat cu acordul și aprobarea dumneavoastră, în deplină cunoștință de cauză. În baza cărei legi? Dumneavoastră știți cel mai bine care este adevărul! “Erarre humanum est, (sed) perseverare diabolicum”!

Activitatea unui organism precum Consiliul Național se documentează într-un singur mod și anume: procese-verbale redactate și trimise în timp real în teritoriu, conform ROF text consolidate la 30.06.2017, art. 29, alin. 3 (tot ce s-a modificat cu privire la semnalările privind încălcările legii de către membrii Biroului executiv Național a fost modificat cu rea intenție). Aceste procese verbale trebuie să conțină: prezența certificată prin semnătură, toate problemele discutate, măsurile, hotărârile și documentele propuse spre adoptare, existența cvormului sau a altor condiții legale necesare pentru adoptarea celor de mai sus. Explicit numărul de voturi “pentru”, “împotriva”, ”abțineri”. Semnarea, separată de prezență, care să certifice participarea la luarea efectiva a deciziilor (este posibil ca unii membri să părăsească ședința și să nu participe la vot ). În absența acestor condiții minime, orice hotărâre sau act adoptat de Consiliul Național sau oricare alt organism (inclusive Asociațiile de locatari) este nul.

Apariția unor astfel de procese-verbale acum, post-factum nu schimbă cu nimic lucrurile. Cel mult poate incrimina. Declarații care să susțină că lucrurile s-au întâmplat în modul afirmat de membrii Bex și nesusținute de documente trimise la timp așa cum am arătat mai sus, pot duce la acuzații de fals și complicitate la fals.

Afirmati că CMSR nu este instituție publică, dar este de drept public. Atâta timp cât legea ne obligă să fim membrii CMSR pentru a putea profesa și cotizația este obligatorie și conform Legii 95/2006, art. 517, alin.b) și c), orice membru are dreptul să primească toate procesele verbale pentru a vedea modul în care au fost adoptate acte normative care îi guvernează activitatea profesională, orice membru poate cere și este îndreptățit să primească situațiile și rapoartele financiare în amănunt, pentru a știi în ce mod sunt cheltuiți banii pe care îi plătește, cuantumul și modul în care au fost stabilite indemnizațiile pentru orice funcție de conducere. Toate documentele trebuiau trimise înainte de fiecare ședință de Consiliu Național, conform art. 31, alin. 1. Orice membru are dreptul să participle la toate acțiunile organizate de CMSR (art. 517, alin.c).

S-a afirmat de către președintele CMS Argeș și de către președintele CMS Vaslui, în ultima ședință a Consiliului Național că lucrurile au escaladat în ceea ce privește CMS Timiș. Domnilor, cine a încălcat legea? Noi credem doar că ADEVĂRUL începe să iasă la iveală. Că JUSTIȚIA va face lumină și va scoate acest adevăr la suprafață. Cui îi este frică de adevăr?

Și noi ne dorim ca aceast conflict creat artificial să se încheie. Dar strict în spiritual și litera legii.

Încheiem un an care a fost extrem de greu și solicitant pentru toată lumea. Am constatat cu tristețe că s-a menționat numele colegului nostrum Dr. Ogodescu Alexandru, care a plecat în alte lumi, dar doamna președintă Ionescu Ecaterina, a omis să păstreze un moment de reculegere în amintirea lui.

Se aproapie Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului. Sperăm ca acest lucru să ne facă pe toți să privim în interiorul nostru, să ne cercetăm conștiința și acolo unde am greșit, să îndreptăm.

În încheiere vă aducem aminte cuvintele Părintelui Arsenie Boca:

„Răul se abate asupra noastră după măsura faptelor săvârșite, căci la Dumnezeu nimic nu rămâne neplătit, fie aici, fie dincolo.”

Dumnezeu să vă dea sănătate, să vă ferească de rele și să vă dea gândul cel bun!

Cu deosebită considerație,
Dr. Mihaela Cuțui
Purtător de cuvânt al CMS Timiș, prin vot
Vicepreședinte CMS Timiș
Avertizor de integritate public