Către,
Colegiile Teritoriale din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi România,
Către Membrii Adunării Generale CMS Timiș
Membrii Consiliului Teritorial CMS Timiș
Stimate Domnule/Doamnă Președinte,

În dată de 24.09.2020 a avut loc ședința online a Consiliului Național al CMSR, ședință la care Colegiul Medicilor Stomatologi Timiș nu a fost invitat și nici nu a primit nici o informare de la conducerea națională.

Cu indignare, am aflat, de afirmația doamnei președinte a CMS Maramureș, Dr. Titirică Viorica, care a spus că dânsa nu recunoaște ștampila Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș, făcând referire la un dosar de transfer, care, culmea, deja a fost aprobat de către dânsa. Doamna Dr. Titiră Viorica „a omis” să menționeze că dosarul de transfer al colegului nostru a fost efectuat în luna mai 2020, cu respectarea tuturor prevederilor legale.

La această oră, colegul în cauză lucrează în mod legal în județul Maramureș și figurează pe site-ul CMSR în județul Maramureș cu practică permanentă activă.

Considerăm afirmația o instigare împotriva Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș și probabil dânsa are anumite lacune din punct de vedere juridic sau probabil se bazează pe vechimea în muncă într-un regim totalitar trecut, dintr-o structură ce nu poate fi regăsită într-un sistem democratic.

Preluarea unui județ nu se face la dorința nimănui, nu se face scriptic, „din mers”, ci conform legilor în vigoare, poate doar în urma unei sentințe judecătorești definitive pentru preluarea documentelor ce conțin date personale. Afirmația doamnei prof. univ. dr. Ionescu cum că de azi înainte dosarele ce au legătura cu Colegiul Medicilor Stomatologi Timiș să fie trimise către București nu au nici un fundament juridic și nici nu au mandat pentru manipularea datelor cu caracter personal. Dumneavoastră, Consiliul Național și Biroul Executiv Național v-ați erijat în conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș, eludând Legea 95/2006, în privința drepturilor și obligațiilor prevăzute pentru Consiliul și Biroul
Executiv Național.

Conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș își desfășoară activitatea normal, zilnic, rezolvând numeroasele probleme ce se impun într-un județ de asemenea complexitate. Între conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș și membrii Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș există un raport de colaborare, de stimă și respect, și nici o plângere din acest punct de vedere. Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș își ține cu regularitate ședințele de lucru și colaborează, în acest sens cu toate colegiile din colegiile din țară, inclusiv cu comisia care eliberează certificatele de limbă pentru înscrierea de noi membrii.

Am făcut această informare pentru a fi clare aspectele juridice ce se doreau a fi eludate cu bună știință de persoanele menționate mai sus.

Cu deosebită considerație.
Dr. Cuțui Mihaela
Purtător de cuvânt al CMS Timiș
Vicepreședinte CMS Timiș
Avertizor de integritate public

N.B
După fiecare Consiliul Național la care nu am foist invitați și despre care aflăm prin bunăvoința dumneavoastră, Biroul Executiv al CMD Timiș trimite informare la toți membrii Consiliului Teritorial și ai Adunării Generale Teritoriale, comunicarea fiind punctul forte în privința mandatului și al avizului, ce îl avem.

Am trimis Scrisoarea deschisa către medicii stomatologi din România prin  adresa nr.6682/29.05.2020.
Si pentru care a venit răspunsul 440/2020

Descarca – Adresa 6948 – 29.09.2020